divendres, 9 de febrer de 2018


L'avortament és un terme mèdic per designar la interrupció de l'embaràs per l'expulsió del fetus abans que aquest sigui viable entre les 20 i les 28 setmanes. Pot ser accidental (per una infecció, un trauma, una intoxicació, un defecte del fetus…) en una persona que ja ha tingut embarassos normals, o habitual (regular) quan una malformació, un defecte hormonal o alguna altra causa impossibilita que el fetus pugui créixer normalment. 

Actualment l'Estat Espanyol considera que l'avortament és penal (pots arribar a anar a la presó)

La gran pregunta és:estàs d'acord o en contra amb l'avortament?

4 comentaris:

 1. La veritat és que estic entre les cordes. Tot depèn de la situació en la que es trobi la persona que vol i/o necessita avortar. Crec que en alguns casos hauria de ser acceptat i fins i tot recomanat, com per exemple a les víctimes de violacions que han acabat embarassant a aquesta.
  Un dels casos que crec que és dels més habituals i crec que haurien de estar prohibits seria en el cas de que has estat inconcient en el moment de relacionar-se i en el moment en el que han practicat relacions sexuals no han utilitzat anitconceptius, produint un embaràs que el més segur és que sigui no desitjat.
  Abans de tot, s'ha de parlar profundament amb l'altre persona involucrada i fins i tot amb la familia, interessant-se per la seu opinió i prenen consell d'ells.
  Per la gent que ha estat inconcient i ha practicat relacions sexuals sense anticonceptius crec que si que hauria d'existir una mínima pena per la falta de conciència i fent que una possible vida desaparegui.
  Puc entendre perquè l'Estat Espanyol ha fet que aquest procés sigui penalitzat, però crec que no ho haurien de fer incondicionalment del que li hagi passat a la dona, sinó que haurien de passar per un judici, donant la oportunitat a víctimes de violació de no tenir que criar a un nadó no desitjat, producte d'un acte horrible, i fent que aquesta criatura li recordi durant tota la vida a la mare què li va passar un temps enerere.
  Si has estat intetant tenir un bebè i de cop i volta et trobes amb algo que canviarà la teu vida completament, pot ser que cap a pitjor, i et vols fer enerere, crec que ara no era el moment de pensar-t'ho. Ho hauries de haver premeditat amb la teva parella i haver analitzat les situacions que t'hauries trobat uns mesos més endevant.

  En conclusió, crec que l'avort no hauria de ser penalitzat, si més no a la gent que realment no el volia o no tenia previst tenir-lo en aquell moment, per culpa d'alguna violació o situació semblant. Ara, a la gent que ha estat inconcient, crec que si que hauria d'haver-hi una mínima pena per a ells.

  ResponElimina
 2. Crec que l’avortament està bé si tens una bona raó. Si he de ser sincera, per mi un fetus no és una persona, serà una persona. Tampoc ho noto tant greu, és cert, potser per un metge o metgessa li fa pena matar un futur nadó, ja que el seu treball és salvar vides.
  Però qualsevol dona té el dret de decidir, això si sempre hi ha un límit. No trobo ètic avorta si en un principi el volies tenir un fill i el final canvies d'opinió quan estàs embarassada.

  ResponElimina
 3. Jo crec que l’avortament hauria d’estar acceptat depèn de la persona o el cas. Per exemple si la dona ha estat agredida sexualment, crec que hauria de poder decidir que fa amb el futur bebè, ja que no ha sigut culpa seva quedar-se embarassada, a més normalment les dones que son violades solen ser bastant joves, i pot ser que l’arribada del bebè li fos una molèstia més. Per aquest casos també hi han altres sortides com donar al bebè en adopció. També crec que si el metge et diu que el nadó no neixerà bé i que tindrà molts problemes, s’hauria de tenir la possibilitat de avortar, perquè segurament li afectaria més viure que morir. Però de l’única manera que crec que no hauria de ser acceptat és si has sigut irresponsable i no has pres precaucions amb la teva parella i/o lio i t’has quedat embarassada, ja que el nadó no té cap culpa de que hagis sigut irresponsable.

  ResponElimina
 4. Abans de donar cap opinió és necessari dir que l'avortament és un tema molt delicat i, des del meu punt de vista, molt personal. Jo hi estic a favor perquè penso que tothom es pot penedir del que ha fet i que cadascú és lliure de fer amb el seu cos el que consideri. Tot i que també és veritat que avortar és matar a un ésser viu.
  Hi ha certes circumstàncies però en les que crec que s'hauria de legalitzar l'avortament, com una violació, o el quedar-te embarassada i de sobte perdre la feina, la casa i quedar-te res. En l'època en la que estem, per desgràcia, que succeeixi això és molt habitual.
  Aquesta és la meva resposta al dilema.

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Popular Posts