divendres, 23 de febrer de 2018

Val la pena brindar a la humanitat un coneixement que podria ser fer servit en un futur com a arma de destrucció? Un exemple d'arma de destrucció és la dinamita inventada per Alfred Nobel.

La resposta més lògica seria que quan un científic fa un nou coneixement no sap el futur, en teoria quan un científic fa un nou descobriment en teoria no ho fan amb mala intenció i també tots els descobriments tenen una part positiva i una part negativa i l'arma de destrucció és la part negativa.


Alguns pros serien que per la humanitat és un avenç científic i social i que farà progressar a l'espècie. Un altre pro és que la societat s'ha d'adaptar a aquest nou avenç i aixó ens fa evolucionar perquè tenim més coneixement. Alguns contres són que encara que sigui un avenç científic també pot perjudicar la societat, per exemple, la dinamita. Un altre contra és que alguns avenços ens poden fer extingir la nostra propia espècie.

3 comentaris:

 1. Gairebé tots els avenços científics i tecnològics ens fan avançar cap al "futur" que cadascú creu, encara que potser no el que vol, però tot i així em de seguir inventant i innovant perquè com no sabem el que passarà ens em d'arriscar i donar-ho tot perquè la nostra invenció no s'utilitzi per a coses perjudicials per al nostre planeta i per a nosaltres mateixos. Així doncs no podem deixar de innovar coses ja que llavors no avançariem, ens quedariem allà on som i cada vegada aniríem retrocedint. Tampoc dic que no passi res perquè un invent destinat a millorar s'hagui destinat a empitjorar, però crec que a aquestes altures hauríem de saber tots com actua sempre l'èsser humà i la nostra ignorància.

  ResponElimina
 2. És cert, molts avenços científics van ser utilitzats per les guerres. Jo crec que, un bon científic investigar per evolucionar, per entendre millor aquest món. Abans l’exercit t’agafava l’invent, i això pot suposar una preocupació per ells.
  Però ja estem en el segle XXI, i confio que molta gent sap que la guerra no és la solució, i que necessitem canviar i innovar, i és aquest el treball d’un científic.

  ResponElimina
 3. Jo la veritat és que estic molt d’acord amb la Cèlia quan diu que els científics investiguen per avançar, evolucionar i anar desenvolupant poc a poquet totes aquelles preguntes que queden sense resposta.

  Per altra banda, penso que també és cert quan innovem pensem només en l’ús que ens pot fer ara, en el present, però i si aquest petit invent es la causa d’una quarta Guerra Mundial, o sense arribar a aquests extrems, és la causa d’un altre atemptat? Hem de pensar amb totes i cada una de les conseqüències dels nostres actes, per molt petit i insignificant que sigui l’invent.

  En conclusió, penso que hauriem de pensar abans d’actuar, però que la innovació és necessària no només per un avenç científic, sinó també per un avenç de la societat.

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Popular Posts